Værd at vide om skudsikre veste

Er du på jagt efter en skudsikker vest? En skudsikker vest kan være uundværlig beskyttelse for dig, som begår dig i et arbejdsmiljø, hvor du har brug for et værn mod skud og stik. Blandt andet politi, militær og vagter bruger skud- og stiksikre veste, når de går på arbejde. Der findes forskellige grader af beskyttelse i de forskellige veste, derfor er der nogle ting, som du skal overveje, før du køber en. I denne artikel kan du blive lidt klogere på skudsikre veste, og hvad du skal vælge.

Hvordan virker en skudsikker vest?

Vesten består af meget stærke og fintvævede fibre i lag. Du kan se fibrene i vesten lige lidt som et net, der stopper en tennisbold på tennisbanen. Når kuglen rammer vesten, så sænkes den og rammer derfor ikke ind på kroppen.

Vesten er ikke 100% skudsikker

Selvom vesten kan modstå de fleste skud, så er den ikke 100% skudsikker. Nogle veste kan håndtere mere end standardveste, så det er vigtigt, at du læser grundigt op på specifikationerne, før du køber. Det er kun i få tilfælde, at en kugle kan gennemtrænge vesten, men det kan godt hænde, hvis for eksempel kuglen har en savtakket kant.

Det samme gælder en stiksikker vest. Selvom den er afvisende for de fleste knive og skarpe våben, så kan vesten godt gennembores, hvis der stikkes hårdt med et skarpt våben det samme sted igen og igen.

Vesten holder ikke for evigt

Du skal skifte din skudsikre vest ud cirka med 5 års mellemrum alt afhængig af, hvor meget du har brugt den. Hvis du bruger den hver dag, så bliver den hurtigere slidt og mister sin beskyttelsesevne. Hvis vesten er blevet skadet, så skal den skiftes ud med det samme.

Du kan med fordel købe en robust stiksikker og skudsikker vest fra Sectro. På deres hjemmeside finder du et bredt udvalg af skud- og stiksikre veste i forskellige størrelser og med forskelligt tilbehør. Kvalitet har noget at sige om vestens levetid. Derfor tilbyder Sectro kun de bedste veste fra anerkendte mærker.

Ikke alle skudsikre veste er stiksikre

Nogle veste er egnet til at beskytte mod skud, andre beskytter mod knive og nogle kan klare begge dele. Tag et kig på Sectro og find nogle af de bedste veste som kan beskytte mod både skud og knivstik. Vestene er tynde og lette at have på, men giver dig den optimale beskyttelse mod flere former for våben.