Tips og tricks til negative tanker

26. juni 2023

Negativer tanker er noget, der berør os alle. Der er ingen mennesker i Danmark, der kan sige sig helt fri for negative tanker. For nogle kommer de i bestemte situationer. For andre er det mere tilfældigt. Og selvom det ville være skønt at slippe af med negative tanker, kan det desværre ikke lade sig gøre. De er desværre en fast del af tilværelsen som menneske. Du kan eksempelvis ikke bare sig til dig selv, at du skal holde op med at tænke på noget negativt. Hver sker der eksempelvis, hvis du bliver bedt om, at du ikke må tænke på en isbjørn? Ja så dukker der en isbjørn op inde i dit hoved. Eller også koncentrerer du dig så meget om ikke at tænke på en isbjørn, at der ikke er plads til nogle positive tanker. Ingen af delene er hensigtsmæssige.

Der er heldigvis andre måder, hvorpå du kan arbejde med dine negative tanker.

Sådan forholder du dig anderledes til dine tanker

Du kan lade de negative tanker styre mindre i dit liv ved at give dem mindre opmærksomhed. Du kan se dine tanker som toge, der kører ind på en perron, som du står på. Hvis der eksempelvis kommer en negativ tanke kørende, der fortæller dig, at du er en fiasko, kan du vælge at hoppe med på toget, og dermed tage tanken til dig – gøre tanken til en del af dig. Du kan også vælge at lade den køre forbi og ikke gøre mere ved den.

På dette link TF bestemmer kan du også læse mere om forskellige tips og tricks til forskellige ting i livet. Hvis du anskuer dit liv som en proces, hvor du hele tiden lærer nye ting, bliver det formentlig også nemmere for dig at leve med, når tingene ikke går som ønsket. På den måde stiller du nemlig automatisk lavere krav.