Søvn – en vigtig del af livet

Man bruger næsten en tredjedel af sit liv på søvn, og derfor skal man have mest mulig ud af sin nattesøvn. Alle kender sikkert til ikke at kunne sove, eller bare at have sovet dårligt, og det påvirker hele næste dag, hvis man ikke har fået tilstrækkeligt med god søvn. Der er flere forskellige måder til hvordan, man kan øge søvnkvaliteten. Det giver sig selv, at en god seng er et vigtigt fundament for en god nattesøvn, men andre ting spiller også ind. Det kunne være hovedpuden og valg af dyne. Specielt valget af dyne kan være overset, men en tyngdedyne kan være oplagt, hvis man lider af søvnproblemer.

Hvad er en tyngdedyne?

Udover de traditionelle dyner findes der også dyner, som har en vis tyngde. Dem kalder man for tyngdedyner. Flere undersøgelser har vist, at tyngdedyner har en positiv effekt, hvis man lider af søvnproblemer, uro i kroppen eller ikke føler sig tryg i sin seng. Grundet tyngden (vægten) i dynen føles det lidt som at blive krammet, og det skaber et jævnt tryk på kroppen, som har en beroligende og afslappende effekt. Grundet opbygningen på tyngdedynerne tilpasser de sig i større grad også til kroppen. Den mest populære tyngdedyne er kugledynen, som giver en øget vægt på kroppen.

Find din nye tyngdedyne

Der findes mange store forhandlere som sælger tyngdedyner, og du kan f.eks. finde din næste tyngdedyne her. Når man skal finde sin tyngdedyne, så er der flere ting, man skal være opmærksom på. Tyngdedynerne findes i forskellig vægt, og det er derfor en god ide, at prøve dem i butikkerne inden man beslutter sig for den rette tyngdedyne. Husk, at det er en tilvænningssag med en tyngdedyne, så man er nødt til at give det en chance, før man kan vurdere effekten. Lider man af søvnbesvær er det forsøget værd.