Shop tøj, der passer dig: Her er 3 råd til tøj i store størrelser

Velvære er tøj, der passer perfekt – ikke for løst, for stramt, for varmt eller for let. Så føler du dig dejligt tilpas, og dit outfit ser ekstra gennemført ud.

Men det er faktisk en kunst at finde det helt rigtige fit; også på nettet, når du shopper. Læs med her, og bliv klog på, hvordan du bedst shopper til din facon.

Tøj i store størrelser: Shop smukke styles til din facon

Ikke to kroppe er ens. Derfor er første beslutning, at give din facon et ekstra, kærligt blik, når du shopper. Et godt råd er eksempelvis at mærke efter, hvad du gerne vil fremhæve: hals, arme, talje, ben, øjenfarve eller noget andet? Her kan du lege med snit, farver og materiale.

Måske er du på udkig efter tøj i store størrelser eller rummelige snit, som giver plads til bevægelse og velvære. Hos Venus & Mars XL har de eksempelvis flere flotte bud på tøj i store størrelser.

Har du også prøvet at modtage en pakke med posten, hvor tøjet ikke helt passede? Af og til varierer tøj i store størrelser, når du shopper på nettet. Flere hjemmesider har heldigvis en størrelsesguide, så du kan se mål på tøjet ud fra angivne størrelser.

Et tip er at bruge et par minutter på lige at måle fra skulder til skulder, bukselængde eller talje for at se, om tøjet passer dig.

Snit og design til lejligheden

Snit er det magiske ord, når det gælder det perfekte tøjmatch. Tøj i store størrelser har eksempelvis vidt forskellige snit og udformninger.

Vil du eksempelvis gerne fremhæve dine smukke, sommerbrune ankler, så er bukser med en lille slids en fantastisk ide. Alternativt har en cardigan den fordel, at den både er lun og behagelig og binder outfittet sammen.

Miks og match tøj i store størrelser

Lag-på-lag er en metode, hvor du nemt kan mikse og matche dit tøj i store størrelser for at give kant, så det fungerer i flere sammenhænge. Sæt eksempelvis et par bukser sammen med en løs tunika, en vest og en let overtrøje. Til vinter kan du tilføje flere lag for mere varme.

Tøj i store størrelser fås i lækre materialer. Der findes både tætvævede tekstiler med et smukt fald og lette silker. Læs gerne materialebeskrivelsen, så du ved, hvilket materiale dit tøj er fremstillet i – og om det kræver særlig vedligeholdelse.