Således adskiller kranio sakral terapi sig fra andre behandlinger

Hvis du går og døjer med spændinger i kroppen, bør du overveje, om ikke du lige skulle bestille en tid til noget kranio sakral terapi. Denne form for terapi er nemlig utroligt blid men samtidig yderst dybdegående. Derudover er det en manuel behandlingsform, der arbejder med netop at løsne alle de spændinger, du måtte have i kroppen. Der er dog mange måder, hvorpå kranio sakral terapi adskiller sig fra andre behandlingsformer. Blandt andet arbejder kranio sakral terapi med kroppens egne ressourcer, således kroppen får mulighed for at helbrede sig selv. Derudover arbejder kranio sakral terapi også med at ’høre og imødekomme’ kroppen. Af netop den grund ’lytter’ terapeuten til mærkbare rytmer og bevægelser i kroppen. Kort sagt, er kranio sakral terapi den helt rette løsning for dig, der finder massage og kiropraktik for voldsomt.

Hvad skal jeg forvente af kranio sakral terapi?

Har du således bestil en tid til noget kranio sakral, kan du lige her høre lidt mere om, hvad du kan forvente. Din behandling vil nemlig blive indledt med en samtale om, hvad du oplever af problemer. Herefter vil selve behandlingen gå i gang, og denne varer typisk omkring 1 time. Under behandlingen vil du ligge afslappet på briksen, og behandleren vil med nænsomme berøringer løsne op for alle spændinger og blokeringer i din krop. De mest generende spændinger sidder ofte omkring hovedet, rygsøjlen og bækkenet. Dog er 1 behandling i langt de fleste tilfælde ikke nok, og der vil som udgangspunkt være brug for flere behandlinger. De fysiske spændinger stammer nemlig ofte fra mentale tilstande som stress. Er dette tilfældet, er der tale om negativ stress, og symptomerne er ofte hovedpine, søvnløshed, nakkesmerter, depression osv.

Børn kan også modtage kranio sakral terapi

Der er nogle børn, der oplever større eller mindre traumer efter fødslen. Dette kan være alt lige fra spændinger og uro i kroppen til vanskeligheder med søvn, hvorfor netop disse børn kan være utroligt svære at putte og få til at sove. Der er endda nogle spædbørn, der får kolik af deres spændinger fra fødslen. Når det så er sagt, så er det altså ikke kun spædbørn, der kan have traumer. Det kan større børn også. Ved større børn viser traumerne sig dog blot ofte som trivselsproblemer, og der kan blandt andet være tale om mellemørebetændelse, talevanskeligheder, hovedpine, koncentrationsbesvær, indlæringsvanskeligheder osv.