Lær mere om Redskabshjulet på borneliv.dk

Er du interesseret i at forstå børns legevaner og lignende, så er Børneliv lige stedet for dig. Der er nemlig forklaret i detaljer om Jørn Martin Steenholds research og forskning i børneliv og barndom. Det er blandt andet stedet, du kan lære om Redskabshjulet, og hvordan det kan være til gavn.

Forstå værktøj via Redskabshjulet på Børneliv

Hos Børneliv kan du lære langt mere om Jørn Martin Steenholds forskning i barndom. Der er blandt andet skrevet om Redskabshjulet, som er et værktøj og bruges til at analysere redskaber og brugsgenstande, der er benyttet i det daglige pædagogiske arbejde. Redskabshjulet kan bruges som et universalredskab, som alle kan benytte uanset faglig baggrund. Når børn leger med redskaber og legetøj, lærer børn livet at kende. På siden beskriver Redskabshjulet meget mere end blot legetøj og brugen af det. Der bliver beskrevet, hvordan redskaber og legetøj hænger sammen, men ikke mindst om oprindelsen og historien for de første redskaber. Som mennesker er vi altid nysgerrige, og når vi har fundet et redskab vi kan bruge, har vi efterfølgende skabt en replika i mindre version. Denne variant er selvfølgelig også mindre farlig. Redskabshjulet bruges ved at se på de forskellige egenskaber af den, der analyseres. Det er bl.a. praktisk, når man skal se på, hvilket redskab der bruges.

Det forklarer udviklingen af værktøj til legetøj

At anvende et redskab handler meget om personens intellektuelle og fysiske styrke, dvs. identitet og adfærd. Det er altså brugerens personlighed. Når der analyseres redskaber og legetøj, bruges Redskabshjulet ved at se på de forskellige semer eller deres grundbestanddeles betydninger. Ifølge Redskabshjulet, kreeret af Jørn Martin Steenhold, er det vigtigt, at et redskab er stærkt og godt. Materialet skal altså være godt og holdbart, som førhen bl.a. var flint. Derudover er det også vigtigt, at selve udformningen af legetøjet er lavet i et hensigtsmæssigt design. Udviklingsgraden af legetøjet og redskabet er også vigtigt. Her er der snak om, hvordan det har forandret og ændret sig i løbet af tiden. Ifølge Redskabshjulet er realitetsgraden også en vigtig detalje, da det anviser den situation eller det forhold, der viser relationen til den virkelige verden. Kompleksitetsgraden handler om redskabet og legetøjets komposition, og om hvor indviklet eller sammensat det er. Redskabshjulet kan altså bruges til effektivt at anvise, hvordan legetøj eller redskaber skal have en relation til læring. Borneliv.dk har langt mere om Redskabshjulet og mange andre spændende artikler.

Jørn Martin Steenhold har gjort sin forskning og artikler tilgængelig for andre, der har interesse i at forstå legevaner gennem legetøj.