Hydraulikfilter – forbedrer dine hydrauliske systemer

Arbejder du med hydrauliske systemer, og ønsker du at optimere dem og samtidig undgå risiko for nedbrud? Så bør du tage et kig på hydraulikfilter.

Hydraulikfilter bruges i hydrauliske systemer for at filtrere olien. Dette nedbringer mængden af urenheder og reducerer risikoen for nedbrud. Der skal filtreres for skidt og snavs, så olien, der strømmer rundt i systemet, holdes rent. Hydraulikdele er i dag meget fintfølende og selv den mindste urenhed i olien kan forårsage dyre produktionsstop og nedbrud.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af hydraulikfilter.

Sådan fungerer et hydraulikfilter

Et hydraulikfilter fungerer ved at trykstød eller et snavset filter kan få en bypass-ventil til at åbne. Den består af en ventil med en kugle indeni, som sørger for at lukke tæt, så olien føres udenom filteret i stedet for igennem filteret. Ventilen skal kun sikre, at filteret, eller komponenterne i systemet, ikke skades. Bypass-ventiler skal helst ikke komme i drift, og derfor er det vigtigt at skifte filterelementet jævnligt. Hvis ventilen åbner, skylles der skidt videre i systemet.

Vælg det helt rigtige hydraulikfilter

Der findes flere forskellige slags hydraulikfilter, og det er derfor vigtigt, at du får valgt den helt rigtige. Et returfilter monteres typisk i toppen af hydrauliktanken. Denne kan leveres med en difusser, som giver et roligere tilbageløb i tanken. Dette forhindrer bl.a., at der ikke er luft i den olie, der suges ud af tanken. Ved tryk over 250 bar, bør der altid vælges et højtryksfilter, da dette kan tåle helt op til 420 bar. Et spin-on-filter har samme funktion som et returfilter, men placeres udenfor tanken. Dette bruges, hvis der ikke er plads til et nedsænket filter. Der er altså masser at vælge i mellem, hvorfor er der noget, der kan hjælpe i ethvert hydraulisk system. Du kan desværre ikke montere et filter og forvente, at det lever evigt. Det er vigtigt at skifte filterelementerne med intervaller, alt efter hvor meget maskinen arbejder og producentens forskrifter. Du kan i den sammenhæng med stor fordel få monteret en filterindikator, som hjælper dig ved at informere om, hvornår filteret bør skiftes.