Hvad kan du tage med som vært- og værtindegave

Det er for mange almen kutyme at medbringe en lille gave til dem, der har været så venlige at åbne deres hjem for dig i forbindelse med et arrangement, sammenkomst eller lignende, for at takke for gæstfriheden og det potentielle stykke arbejde, der kan følge med dette. Men hvad kan du egentlig tage med som gave til din vært eller værtinde?

Lidt selvforkælelse

En måske oplagt gave kan være noget, der kan bruges som lidt selvforkælelse på den ene eller den anden måde. Det kan variere alt efter, hvad din værtinde eller vært godt kan lide, men hvis du nu ikke er så bekendte med dem, kan du gå efter klassikere som chokolade eller vin. Det kan være en lækker italiensk rødvin, som din vært kan nyde på et andet tidspunkt til lidt afslapning. Det kan også være en kombination af italiensk rødvin og noget mørk chokolade, der kan være en god kombination til en måske mere sofistikeret smagspallet. Du kan også kombinere en italiensk rødvin med en smuk buket blomster, hvis det er mere i din eller værten smag. Hvis din vært nu ikke er så stor fan at italiensk rødvin, kan det også være en hvilken som helst slag vin eller drikkevarer, der er lidt ud over det sædvanlige.

En smuk potteplante

En anden klassisk gave til værten kan være en fin blomst eller plante og dertilhørende potteplanteskjuler, så værten ikke behøver at finde noget til planten, men blot kan stille den som den er til dekoration på et bord, en hylde eller noget helt tredje. Med en potteplante behøver du ikke gætte dig frem til, hvad din vært kan lide af chokolade eller vin, hvilket måske kan være en fordel, såfremt du endnu ikke kender dem så godt. Og så kan det i den sammenhæng måske være en mere neutral potteplante til hjemmet.