Guide: Sådan vælger du en god men billig yogamåtte

Der findes et hav af forskellige yogamåtter, og når du derfor skal vælge en billig yogamåtte, der samtidig er den bedste, skal du først og fremmest tage afsæt i, hvilke typer øvelser og stillinger du udfører. Yogamåtterne varierer nemlig blandt andet i deres tykkelser, og måttens tykkelse har betydning for, hvor effektiv og funktionel din måtte er til det, du ønsker at bruge den til. Mangler du eksempelvis en billig yogamåtte til stående øvelser, kan du med fordel vælge en smal måtte, idet disse tillader dig at have en god og stabil forbindelse til gulvet. Består dit yogaprogram dog af mange siddende og liggende øvelser, kan du i stedet vælge en billig yogamåtte, der er af den tykkere model, idet dette vil være med komfortabelt for dig. Ønsker du således at finde den helt perfekte yogamåtte? Så finder du med garanti en billig yogamåtte lige her.

Hvad skal jeg se efter i en billig yogamåtte?

Der er ualmindeligt mange forskellige brands, der alle producerer og designer yogamåtter. Hvert brand vil desuden typisk have en række forskellige modeller, og af netop den grund har du altså også rig mulighed for at vælge netop den yogamåtte, der matcher dine ønsker og behov. Når du skal have valgt en billig yogamåtte, som samtidig er den absolut bedste for dig, er der altså nogle kriterier, du med stor fordel kan have i mente. Der er tale om:

  • Materiale af høj kvalitet (naturgummi eller skum)
  • Overflade med mønster
  • Skridsikker underside

Dette skal du forholde dig til ved dit valg af yogamåtte

Kort sagt, skal du altså delvist vælge efter funktionalitet og delvist efter sikkerhed. Yogamåtter produceres nemlig i mange forskellige materialer, hvor blandt andet naturgummi og skum er de allerbedste materialer. Ønsker du at finde en billig yogamåtte, der er økologisk, skal du vælge en yogamåtte af naturgummi. Når du skal vælge måtte, skal du dog helt generelt forholde dig til kvalitet i forhold til slidstyrke og sundhed. Vil du være helt sikker på, at der ikke er anvendt kemikalier og skadelige stoffer i produktionen, kan du med stor fordel gå efter en billig yogamåtte, der er Øko-Tex certificeret. Sådan én finder du blandt andet, hvis du følger linket øver i artiklen, hvor du finder et stort udvalg af yogamåtter!