Gør det sjovere for dit barn at hjælpe til derhjemme

Har du et ønske om, at dit barn begynder at hjælpe lidt mere til derhjemme med forskellige ting? Det er nogle gange svært at finde noget motivation frem, så dit barn får lyst til at hjælpe til. Heldigvis findes der nogle forskellige tips til, hvordan det gør det sjovere for dit barn at give en hjælpende hånd med.

 

Gør brug af en belønningstavle

 

En belønningstavle er et system, der er med til at motivere dit barn til at hjælpe til med forskellige ting. Hvis dit barn hjælper, uden der som sådan kommer noget ud af det, så er det en lang sværere proces. Det bliver sjovere for alle, hvis det nærmest bliver til en leg at klare praktiske opgaver. En belønningstavle fungerer sådan, at dit barn får en magnet på en tavle, hver gang en aktivitet eller opgave er løst. På den måde bliver dit barn motiveret af hele tiden at se, at en belønning kommer nærmere.

 

Dertil kommer at finde på en passende belønning, der fungerer for både dig og dit barn. Det skal være en belønning, der gør det sjovt for dit barn at hjælpe til.

 

Vær fælles om nogle opgaver

 

Når der er praktiske ting at klare derhjemme, behøver det ikke at være nogle opgaver, der bliver delt ud mellem alle. Der er mange ting, der er langt sjovere at klare i fællesskab. Hvis du og dit barn er sammen om at lave mad, rydde op eller gøre rent, så går det både nemmere og mere hyggeligt. Det bliver ikke på samme måde til en sur pligt for nogen. Hvis du ovenikøbet sørger for, at det bliver gjort til en fast rutine, så bliver det også nemmere for dit barn at forholde sig til. Hvis madlavning er en fælles opgave hver mandag, så ved alle, hvad der skal ske hver mandag.

 

Find på sjove konkurrencer

 

Hvis der er noget, der er motiverende og som gør det sjovt at hjælpe til, så er det konkurrencer. Hvis dit barn er vild med konkurrencer, så er det bare med at forsøge at lave nogen, der har med praktiske opgaver at gøre.

 

Det kan f.eks. være, at du gør det til en konkurrence, hvem der er hurtigst til at tømme opvaskemaskinen. Eller hvem der hurtigst ligger tøj sammen. Det handler blot om at være kreativ.