Forskellige kabaler du skal kende til

Hvis du som os elsker at lægge kabale, så er du kommet det rette sted hen. Vi har fundet nogle kabaler frem, som du skal kende til. Derfor har du potentiale for at lære nogle nye at kende i dag, og derved udvide din horisont, når det kommer til kabaler. Læs med herunder.

7 kabale

Det er nok de færreste, som ikke kender til den klassiske 7 kabale. Den er yderst populær i Danmark, og derfor også en, som man tit lærer i en ung alder. 7 kabalen kræver blot, at man har et enkelt kortspil, og at man kan reglerne. Så er man i gang. Kabalen går op, hvis man får samlet 4 ’stik’, som går fra es til konge i samme kulør.

Napoleon kabale

Napoleon kabale er en anden populær kabale, som er populær verden over. Det er et gammelt spil, som har ca. 100 år på bagen. Modsat en 7 kabale, så er alle kort lagt ud på bordet i en napoleon kabale. Essensen er dog meget det samme, da man i en Napoleon kabale også vinder spillet ved at få 4 ’stik’, hvor de går fra es til konge i samme kulør.

For at gøre det muligt at flytte rundt på sine kort, så kan man i en napoleon kabale tage op til 4 kort ud ad gangen (de skal ligge forrest, for at man må tage dem). På den måde kan man lave plads til et andet kort, og derved komme videre i spillet.

Edderkop kabale

Edderkop kabalen er en tredje populær kabale. Den kan spilles på flere måder, hvor det afhænger af hvor meget man vil udfordre sig selv. For at spille en edderkop kabale, så skal man bruge 2 normale spil kort, uden jokere. Den lette version er hvor man fjerner alle udover 1 kulør, og derved kun har én kulør at koncentrere sig om. Den svære er hvor man har alle 4 kulører i spil, og derved har en stor bunke kort, som man skal koncentrere sig om.

I en edderkop kabalevinder du ved at få alle stik samlet, som går fra es til konge i samme kulør.

Konklusion

Der findes et væld af forskellige kabaler, som du kan lære. Hvor de alle har forskellige udfordringer. Det vigtigste er udelukkende, at du har styr på reglerne, så du lægger dem korrekt, og ellers er det blot at gå i gang. God fornøjelse!