Find lækre og sunde opskrifter på grønsagsjuice

Mangler du lækre og nye måder at få din daglige frugt og grønt på? Så kig High On Life’s lækre og sunde opskrifter på grønsagsjuice. Her finder du en masse opskrifter på nye og spændende varianter af grønsagsjuicer og andre gode sager. Hjerteforeningen anbefaler at man spiser 600 gram frugt og grønt om dagen, hvor mindst halvdelen skal være grønsager. Dette kan mange i den travle dagligdag desværre glemme. Men din krop har brug for vitaminerne og det energiboost de giver. Gå på opdagelse blandt opskrifterne, find den grønsagsjuice du vil prøve og kom godt i gang med en sund livsstil!

 

Få en sund krop og godt velvære med grønsagsjuice

Mangler en ny og lækker måde at indtage frugt og grønt på så prøv f.eks. High On Life’s opskrift ”grøn laban”. Det er en juice med broccoli, lime og bladselleri. Denne opskrift har en rigtig fin fordeling mellem frugt og grøntsager. Denne grønsagsjuice smager forbavsende godt og har til opgave at neutralisere syre i kroppen, da mange af ingredienserne er superbasiske. Ingefæren hjælper med at øge forbrændingen og har ligeledes den egenskab, at den tager sukkertrangen. Prøv også den grønsagsjuice ved navn ”grønsagsspreder”. Denne grønsagsjuice er med spinat og selleri. En af de største grunde til at drikke juice er, at du kan få enorme mængder grøntsager meget hurtigt. Disse grønne ‘supergrøntsager’ sørger ikke kun for rent og sundt blod. En spansk undersøgelse peger nemlig også på, at grøntsager som spinat, grønkål og andre tykbladede grøntsager beskytter mod lungekræft. Undersøgelsen viser også, at man ved at spise grønne grøntsager en gang om dagen, kan halvere risikoen for lungekræft.

 

Grønt er godt!

Det er bevist, at risikoen for at få både kræft og hjerte-kar-sygdomme bliver nedsat betydeligt, hvis du spiser mere frugt og grønt. Som tommelfingerregel bør alle over ti år spise mindst seks stykker grønt (100 gram stykket) om dagen. Der er mange vigtige vitaminer og fibre i grøntsager, som kan være med til at forebygge livsstilssygdomme. De fleste danskere tror, at de får frugt og grønt nok. Men undersøgelser viser, at vi får alt for lidt. Hver dansker indtager i gennemsnit cirka 300 gram frugt og grønt om dagen, hvilket er for lidt. Der er mange sundhedsfordele ved at spise frugt og grønt. Et højt indtag af frugt og grønt har vist sig, at sænke både total kolesterol og LDL-kolesterol, sænke blodtrykket, giver en god mæthed og forebygger overvægt, stabiliserer blodsukkeret – især grove grønsager, øge kroppens immunforsvar.