Den ultimative guide til motorolie

Du skal tænke på motorolie som bilens morgenkaffe. Den kan ikke rigtig undværes. Som bilejer kommer du derfor ikke udenom at skulle tænke på motorolie, da det er nødvendigt for at vedligeholde bilen. Vil du undgå at løbe ind i problemer med, hvilken motorolie, der skal bruges, og hvornår den skal skiftes ud, kan du passende læse med her.

Valg af motorolie

Der er grundlæggende tre ting, der afgør ens valg af motorolie, nemlig type, viskositet og grade. Der findes flere typer olie, hvor nogle skal skiftes oftere end andre. Så er der viskositet, som beskriver oliens modstand mod at flyde. Men hvis det virker lidt forvirrende, kan du passende få professionel rådgivning fra weboil.dk, der tilbyder billig motorolie. Samtidig finder du Danmarks billigste olie hos dem, uden at der bliver gået på kompromis med kvaliteten. Du kan desuden få professionel rådgivning fra dem, hvis du er i tvivl om, hvilken olie, du skal vælge. Med dag til dag-levering kan du få olie fra anerkendte mærker, som Shell og Castrol. Mærket af olien kan nemlig også have betydning for kvaliteten, og med Shell og Castrol er du garanteret sikker vedligeholdelse.

Hvornår motorolie skal udskiftes

Olien er på mange måder kernen af motoren, da det er den, der smører motoren og holder den ren. Hvornår man skal have skiftet olie til bilen, kan afhænge af mange ting. Det er både bilens alder, men også hvor mange kilometer, man har kørt. Det er dog ofte efter 15.000 kilometer, at olie til bilen skal udskiftes, hvilket for mange vil svare til et års kørsel. Når olien skal udskiftes, kan det også være, at oliefilteret samtidig skal skiftes, hvis det er stoppet til. Det vil ofte kunne ses ved, at filteret er helt sort, eller at motoren lækker olie. Derfor anbefales det ofte at skifte både oliefilter og olie på én gang.

Udskiftning af motorolie

Et skift af motorolie kan både gøres af en mekaniker eller af dig selv. Mange vælger at få et olieskift hos mekanikeren, når de også skal have foretaget et eftersyn. Men hvis man finder en billig motorolie, er det en opgave, man selv kan udføre. Det kræver blot, at du har mulighed for at komme ind under bilen. Uanset hvordan man vælger at få skiftet olien, så er det i hvert fald vigtigt at få det gjort. For hvis du ikke får skiftet olien ofte, kan der bl.a. komme vand i olien, den bliver slidt, og der vil undslippe mere CO2, da mønsteret for forbrændingen også skiftes.